IDPA Japan Design Award

International Design Pioneer Award
Days
Hours
Minutes
International Design Pioneer Award

Pin Mao Plastic Industry New Headquarter

by Pin Mao Plastic Industry Co., Ltd.

Project Description

As time progresses, people are becoming increasingly aware of the importance of environmental protection. Sustainable development, energy conservation, and reducing carbon emissions are now central to future architectural and spatial design. Our project breaks away from the typical factory design and incorporates the concept of natural greenery and environmental friendliness. This transforms the building into more than just a factory - it becomes a local ecological jungle that promotes biodiversity, reduces environmental hazards, and supports sustainable development and the public well-being. Additionally, we drew inspiration from the local river and port's history and culture, as well as the company's core product packaging, to design the exterior of the building. We combined greenery and aesthetic design to create a cheerful and pleasant office atmosphere that enhances employee productivity and work efficiency. Ultimately, this approach creates a win-win situation for everyone involved.
The multi-layered green design allows sunlight, air, water, and greenery to flow freely in the space. This helps alleviate the urban heat island effect and creates a comfortable and pleasant spatial atmosphere that coexists with the natural ecology. The building is designed with a gradual upward receding layer by layer, providing changing light and shadow outside, which blurs the definition of interior and exterior, giving a sense of spaciousness. Furthermore, the flexible use of space allows for multiple possibilities of future development. On the other hand, the canopies create a large amount of green space and a quality microclimate environment, while solar panels provide renewable energy. This makes the building sustainable with low energy consumption and carbon sequestration capacity.
Our team has conducted innovative techniques to optimize the window placements and layout of functional areas, reducing energy consumption while maintaining ideal lighting conditions. The office space, positioned towards the south, features landscaped terraces, deep canopies, partial voids, and grilles, all adding to the comfort and appeal of the workspace. The building is also adorned with ample green space, permeable pavement, and rainwater recycling facilities, all reducing the building's environmental impact. Furthermore, solar panels have been installed on the roof, providing renewable energy for charging piles, which powers green transportation. Additionally, we have prioritized the health and safety of our employees by using low-volatile and eco-friendly building materials, installing a fresh air supply system, and energy-saving anti-glare LED lighting. These efforts have greatly improved work efficiency.
The team has skillfully incorporated the company's product and design aesthetics into the exterior of the building. The design takes inspiration from plastic containers and injection molding machines, featuring smooth curves and staggered architecture. The interior and exterior views are intertwined through numerous openings at the bottom, side, and top of the space, reflecting the close relationship between the company and its customers. The design elements also embody the company's pursuit of innovation, speed, flexibility, and high-quality manufacturing. The curved design elements convey a sense of speed and agility, while the interlacing frames and lines symbolize the corporate mission of exceeding expectations and breaking free from limitations.
The project is situated in an expansive industrial area surrounded by green parks. The team aimed to integrate these two characteristics into the building's design to represent the local cultural values and connect with the international community. They strived to promote humanity, ecological greenery, and corporate social responsibility while avoiding the traditional factory's poor production environment and closed mindset. The project prioritizes pursuing economic benefits, as well as employee welfare, social responsibility, and environmental protection to achieve sustainable management and a content, corporate environment for the local community. These efforts enhance the brand's reputation and image and demonstrate the brand's commitment to quality, aesthetics, and ecological environment. By doing so, the company and its product users will thrive together.

Pin Mao Plastic Industry Co., Ltd.

Our company has been operating since 1989, with a strong commitment to meeting the needs of our customers. Thanks to our dedicated research and development team, we're able to introduce new packaging materials each year that are of the highest quality and best suited to our customers' needs. Over the past 30 years, we've proudly served almost 1,000 cosmetic companies both domestic and international, earning the trust and respect of many leading brands who choose us as long-term partners.
We prioritize both quality and environmental impact, which is why we were the first to introduce and pass the ISO 14001 environmental management system. This helps us to reduce the risk of environmental pollution and do our part for the planet. In addition, we've also implemented a ISO45001 safety and health management system to ensure that our partners can provide top-notch services to our customers in a safe, healthy, and comfortable working environment. Our ultimate goal is to provide the best possible service to our customers, with a vision of complete satisfaction.

Scroll to Top