IDPA Japan Design Award

International Design Pioneer Award
Days
Hours
Minutes
International Design Pioneer Award

The Exquisite and Elegant Residence

by MERRY HOPE DESIGN

Project Description

Designing a space involves considering many factors, including its purpose, materials, skill, cost, appearance, style, and meaning. For this project, the designer and owner had a thorough conversation about planning the entire residence according to the owner's life story and desires. This resulted in a spacious common area for entertaining guests and carefully selected furniture that contributes to a refined and elegant living environment for the residents.
The living room, dining room, kitchen, and art gallery are integrated through an open layout, creating a space for residents to communicate and interact with each other, promoting positive emotions. Furthermore, the design incorporates a progressive line layout, ensuring smooth movement throughout the space. Glass sliding doors define the study area, and connect to the shared living space, while maintaining a sense of openness and independence. For the shared living space, the designer plans earthy colors as a base, with various materials, such as dark tiles and wallpaper, conveying a sense of depth. The marble flooring, with interspersed metal lines, adds a touch of luxury. On the other hand, a TV wall is designed to balance the weight of the space, creating a light visual effect. The built-in fireplace under the TV promotes a warm and welcoming atmosphere for the residents' daily life.
The designer utilized the line element to plan a distinctive display area that provides storage and adds a touch of artistic vibe. The sliding door opens into the master's study, where a dark gray base helps the user to relax and concentrate. The private living area features dark earth tones as the primary scheme, with warm wood tones creating a tranquil and serene atmosphere, ensuring that the couple enjoys a sweet and comfortable sleep. The master bathroom features a flooring design incorporating a high ground difference, forming a slope for water leakage. This design allows water to be contained without needing a glass door.
The interior of this space has been meticulously designed to maximize its functionality. The layout has been carefully planned to accommodate a range of activities. The lighting scheme is subtle and tasteful, featuring indirect lighting and elegant lamps that create a soothing and inviting atmosphere. Using grilles and curved lines adds depth to the space, lending it a sense of hierarchy. The residence is on a high floor with large windows that allow natural light to flood in, providing illumination during the day without artificial lighting. The space is fitted with low-power LED lighting to further reduce energy consumption and carbon emissions. Additionally, the designers have made a conscious effort to use eco-friendly building materials, including low-formaldehyde paints and anti-allergenic soft furnishings, to ensure a healthy and safe living environment for the occupants.

MERRY HOPE DESIGN

We believe that spatial design is a collaborative effort between our team of designers and the owners. We value open communication and continuous brainstorming to ensure that the final outcome reflects the desires of the owner. Our goal is to create a space that not only embodies the designers' vision, but also serves as a comfortable and functional home for the owners.
Our approach to spatial design focuses on key elements such as airflow, suitable lines, tasteful furniture, comfortable colors, and soft furnishings. We strive for perfection in every project and work closely with the owners to achieve their desired outcome.
We understand that each design is a unique reflection of the owner's dreams, and we take great pride in our ability to bring those dreams to life. Our team is dedicated to quality, and we believe that the smallest details can make the biggest impact. We are committed to providing a satisfactory experience for our clients, and we strive for true understanding and cooperation in every project.

Scroll to Top