IDPA Japan Design Award

International Design Pioneer Award
Days
Hours
Minutes
International Design Pioneer Award

DING-JI WATERFRONT DING-JI ZHONGSHAN

by DING-JI CONSTRUCTION

Project Description


The residential project's design concept is inspired by the natural and historical heritage of the area. It uses the themes of "river" and "state" to interpret the current "city oasis" and reflect old memories of the past in the modern building. The building's exterior is a collection of lines and contours from local neighborhoods, presented in a simple and clean modern aesthetic. The building's structure, through pure colors and simple lines, creates a calm and restrained architectural tone. Additionally, to provide a natural and comfortable open space for the residents and neighbors, the project adopts a retracted building with green belts and public open space. This creates a friendly and interactive spatial experience for them.
As you take a moment to gaze upon the building, you'll be struck by the intricacy and attention to detail in its design. The top floor features simple lines and frames that create a beautifully proportioned structure that stands out against the city skyline. But it's not just the aesthetics that impress - this design also includes a sky garden that serves as a peaceful retreat for residents. Here, they can unwind and enjoy nature's beauty while taking in breathtaking views of the city. The color scheme of the building is a carefully curated blend of gray and white, with accents of dark gray that imbue the structure with a modern and sophisticated aesthetic. The structured linear design is not only visually stunning, but it also helps to reduce visual clutter and create a sense of consistency throughout the building.
As you step inside, you'll be greeted by a warm and welcoming environment with an earthy color palette. The use of earth tones in the interior design creates a seamless transition from the outdoor natural scenery, making you feel as if you're walking through a tranquil green forest. The indoor and outdoor spaces blend seamlessly, providing residents with a comfortable and peaceful environment that promotes relaxation and well-being. This building is a testament to the idea that great design is not just about aesthetics, but also functionality and harmony. It's a place where residents can live, work, and play in a beautiful and peaceful environment that truly feels like home.
This project aims to create a vibrant and sustainable living environment by incorporating a sky garden on the top floor of the building. The garden will serve as an effective regulator of humidity and reduce building heat gain by planting ground cover. This green space will not only beautify the building but also improve the urban heat island effect and promote energy-saving and carbon-reducing effectiveness. The large floor-to-ceiling windows in all areas of the building will allow natural light to flood in, thus reducing the need for artificial lighting during the daytime. Additionally, the building will use energy-efficient LED lighting to further reduce power consumption and achieve the effect of energy saving and carbon reduction. The end result will be a comfortable living space for people and a beautiful building for the city that contributes to a sustainable and better future for the earth.

DING-JI CONSTRUCTION


Scroll to Top