IDPA Japan Design Award

International Design Pioneer Award
Days
Hours
Minutes
International Design Pioneer Award

Naibang Chemicals Complex

by Wave.GB

Project Description


Project Concept: Flowing Colors
The general office building of Anshan Naibang Chemicals Ltd. was designed by Wave.GB. It mainly manufactures paint products, servicing the steel plant of the enterprise; the project is located in Tai'an County, Anshan City, Liaoning Province. The project has a footprint of 2004m².
Paint is a flowing color. The designer uses the conveyor belt on the production line as a source of inspiration, extracting and simplifying the pipelines and equipment, presenting as a device in a modern office environment, "injecting" colors into every space.
This project integrates various functions such as laboratories, canteens, offices, and exhibition halls. The space uses white and gray as the foundation color to contrast the colors of the interior. Different proportions of metal, wood, and colors separate different function areas creating different spatial atmospheres.
The first floor is mainly a reception area, laboratory, and canteen. The entrance area uses paint cans from the original production line by deconstructing and remodeling, creating cut surfaces to achieve a split effect. The transparent screen shows the paint flowing inside in various colors; the pipes are staggered out and inject colors into different spaces.
The front desk is "injected" by a pipeline of colors dividing into different red sections; the design of the front desk follows the flow effect in a circular shape; a blue resting area and a yellow reception room are also “injected” into the entrance area; the open corridor door leading to the cafeteria reveals a wall that "infuses" orange inside, forming a strong contrast between the gray tone and the colors; strengthening the visual experience of color injections; several spaces around the atrium's installations forms a vivid visual effect, transmitting the enterprises’ manufacturing contents also creating memory points.
The interior of the cafeteria is mainly composed of wood and eco-friendly materials. The seats of the bar counter and booths make the space more like a coffee shop, creating a relaxed and comfortable atmosphere.
The east side of the first floor is the laboratory area. In the corridor leading to the laboratory, the designer uses an interactive wall with electronic ink to show the operation of the company's two main production lines; through interaction to deepen the understanding of the company and products; In addition to interactive color block walls and display cabinets with transparent screens, the combination of new media interaction and physical interaction enriches the experience of the space.
The overall color of the interior space of the laboratory is white, combined with metal partition walls and ceilings to create a modern and technological environment. The ceiling is a custom module comprised of lights, an interface for the mechanical arm, A/C and ventilation, and maintenance access unified in one design element to fulfill all the needs of the space.
The main function of the second floor is the office, exhibition hall, and pantry area. The second-floor space is mainly white. The pipes protruding from the atrium continue injecting color into each area. At the same time, the pipes are injected upward into the circular skylight of the atrium.
The pantry area is blue as a whole, spreading to the inside of the shape where the stair handrail is exposed and the rest area where the passage wall is opened;
The exhibition hall is a transparent corridor; walking inside can overlook the atrium installation while learning the contents of the exhibition;
The open office area is dominated by green, yellow, and wood veneer, and the interior is also divided into the meeting area and the rest booth by the window through colors;
The independent office and the large conference room use a large proportion of wood veneer and color matching to create a relaxed and clean office environment;
Project name: General Office Building of Anshan Naibang Chemicals Ltd.
Project location: Liaoning Province, China
Completion Date: November 2022
Project Category: General Office Building
Design Studio: WAVE.GB
Design Team: Wenyu Gao, Yang Bai
Project Address: Tai'an County, Anshan City, Liaoning Province
Project Footprint: 2004m²
Project Photography: Ning Wang
Project Material: Microcement:ONEFORALL, Bathroom: TOTO, lighting: SIKI

Wave.GB


Founded in Beijing in 2015, Wave.GB is a design service company with innovative ideas. We emphasize the uniqueness, systemic and holistic nature of design, looking for the right demand of experience in the marketing chain of our partners, using design to optimize the innovative experience between users and brands, as well as users and products, establishing real emotional links with consumers with suitable design scenarios, as well as using the power of design to enhance the experience and sales. Our services cover brand planning, visual design, space design, new media design etc., and we hope to provide systematic design services for our clients with professional linkage.
Our designs inspire and enrich through excellence in both design and function. We see it as our duty to create environments that are appealing, and to deliver designs that provide a sensory rich experience.
We believe that good design will impress users and deliver value to brands.
Our clients: Beijing Design Week, Photobeijing, Venice Biennale Architecture, Xinhua News Agency, CITIC Press Group, Beijing Normal University Maxdo College, The Affiliated High School of Peking University, Pan Pacific Suzhou, Fairy Land Center, New World China Land Limited, Pan Pacific Beijing, 5Lmeet, Mahua FunAge, Bestseller, Co-win Ventures etc.
Awards:
2019-2021 Brand Creation Realization VI
2020 Selected for AD100YOUNG
2020 Selected into China Interior Design Annual 2020 by ELLE DECORATION
2020-2021 Top 12 of Chinese Design Elites
2019 Outstanding designer of Space Application Ceramic Original
2019 Kapok Design Awards China Interior Architecture Winner 2019
2018-2019 40UNDER40 China Design Outstanding Youth
2018 Bronze Award in Professional Category of Kan Tai-Keung Design Award
2017 The 7th BEST100 Top 100 China Best Designers

Scroll to Top